Zupa fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suchej białej fasoli

    250 g
  • marchewka

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • udko z kurczaka

    1 szt
  • makaron

    1 szklanka
  • kostka rosołowa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę należy przepłukać, zalać zimną wodą i moczyć przez noc. Następnie odcedzić, zalać świeżą wodą,gotować do miękkości. Do garnka wlać wodę dodać oczyszczone udo z kurczaka i kostki rosołowe,dodać warzywa pokrojone w paski lub plasterki.Ugotować wywar . Do ugotowane wywaru dodajemy fasolę i ugotowany makaron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 17.10.2011 09:53
super
ela16 21.09.2011 09:32
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat