Zupa fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 szt
  • pomidory

    3 szt
  • ryż

    10 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • biała fasola

    20 perłowa
  • przyprawa do potraw

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą fasolę namoczyć na noc. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pomidory obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Ziemniaki i fasolę zalać 6 szklankami wody, gotować 20 min. Po tym czasie dodać opłukany ryż oraz pomidory doprawić przyprawą KUCHAREK i gotować następne 20 min. Zmiażdżony czosnek utrzeć z masłem oraz ziołami prowan¬salskimi i włożyć do wazy. Ser wrzucić do gorącej zupy, przyprawić zupę do smaku, wymieszać, wlać do wazy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krista 10.02.2014 23:38
Wyglada apetycznie, chociaz sama wole bardziej zageszczone /zawiesiste/ :)
kriso 22.05.2011 15:26
ciekawy przepis
magical66 10.05.2011 23:16
superowa
nikusonka 14.02.2011 23:20
bardzo lubię
Tika4444 12.02.2011 17:36
ulubiona zupa mega męża
Magdalena80 10.02.2011 09:49
dobra
Adamorek 27.01.2011 13:16
fajne
szajba2 24.01.2011 16:06
smaczna i zdrowa
Dorota61 06.01.2011 19:17
pychotka
Małgorzata106 23.11.2010 22:05
fajny i prosty przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat