Zupa fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 szt
  • pomidory

    3 szt
  • ryż

    10 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • biała fasola

    20 perłowa
  • przyprawa do potraw

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą fasolę namoczyć na noc. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pomidory obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Ziemniaki i fasolę zalać 6 szklankami wody, gotować 20 min. Po tym czasie dodać opłukany ryż oraz pomidory doprawić przyprawą KUCHAREK i gotować następne 20 min. Zmiażdżony czosnek utrzeć z masłem oraz ziołami prowan¬salskimi i włożyć do wazy. Ser wrzucić do gorącej zupy, przyprawić zupę do smaku, wymieszać, wlać do wazy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krista 10.02.2014 23:38
Wyglada apetycznie, chociaz sama wole bardziej zageszczone /zawiesiste/ :)
kriso 22.05.2011 15:26
ciekawy przepis
magical66 10.05.2011 23:16
superowa
nikusonka 14.02.2011 23:20
bardzo lubię
Tika4444 12.02.2011 17:36
ulubiona zupa mega męża
Magdalena80 10.02.2011 09:49
dobra
Adamorek 27.01.2011 13:16
fajne
szajba2 24.01.2011 16:06
smaczna i zdrowa
Dorota61 06.01.2011 19:17
pychotka
Małgorzata106 23.11.2010 22:05
fajny i prosty przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat