Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa drobiowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
marchew
pietruszka
seler
natka pietruszki
majeranek 2 łyżeczki
sól
pieprz
przyprawa do zup
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa drobiowa

Kroki postępowania

1
Kurczaka dzielimy na porcje. Do garnka dajemy pokrojonego kurczaka (prócz piersi), ziela, liście laurowe i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
Krok 1 - Zupa drobiowa foto
2
Mięso wyciągamy a do wywaru wrzucamy obrane i starte na grubych oczkach jarzyny. Posiekaną natkę pietruszki, majeranek i przyprawy. Gotujemy, aby jarzyny były miękkie.
Krok 2 - Zupa drobiowa foto
3
Mięso oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do zupy i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Zupa drobiowa foto
4
Smacznego
Krok 4 - Zupa drobiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 01.03.2014 11:55
bardzo dobra
romanrafal
romanrafal 31.12.2013 09:40
pyszna zupka
Monika58 19.10.2013 22:39
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak