Zupa chińska

Zupa chińska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka
  • sos sojowy ciemny

    1 łyżka
  • papryka ostra Prymat

    1/2 łyżeczki
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • rosół

    2 l , mocnego
  • marchewka

    1 sztuka
  • grzyby mun

    50 g
  • chińska mieszanka warzywna

    200 g
  • makaron ryżowy

    100 g
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy , kroimy w małą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy mięso na rumiano z dodatkiem sosu sojowego , słodkiej i ostrej papryki.

Marchew obieramy , myjemy kroimy w cienkie paseczki.
Grzyby mun namaczamy we wrzątku według przepisu na opakowaniu.
W garnku podgrzewamy rosół , wkładamy marchew gdy będzie pół miękka dodajemy mieszankę chińską oraz grzyby mun.
Wkładamy makaron ryżowy oraz usmażonego kurczaka , gotujemy na wolnym ogniu ok 10 min do miękkości makaronu.
Doprawiamy solą i pieprzem wg. smaku ( ja już nie doprawiałam)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SzczyptaChili

24.10.2016 15:24
Dziękuję , zupa pyszna , polecam serdecznie :)

MonikaW

23.10.2016 21:48
moje smaki

Malinka

23.10.2016 19:48
Zjadłabym ze smakiem :)

RenataZ-et

23.10.2016 18:19
apetyczna zupa

adelajda

23.10.2016 15:58
Dobra zupka

anka1988

23.10.2016 15:35
kocham takie zupki :)

Łukasz15

23.10.2016 15:31
Świetna zupa

Grazyna0211

23.10.2016 15:15
świetna zupa

cukiereczek

23.10.2016 14:22
ależ na bogato Rewelacja

SmaczneGotowanie

23.10.2016 13:43
wygląda i smakuj, polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat