Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa zapiekana z ciastem francuskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kg cebuli
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
3 łyżki mąki pszennej
sól do smaku
pieprz do smaku
opakowanie ciasta francuskiego
bulion 750 ml
chleb tostowy 4 kromki
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa zapiekana z ciastem francuskim

Kroki postępowania

1
Ugotować zupę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Następnie zrumienić na maśle. Pod koniec dodać zmiażdżony czosnek i mąkę pszenną. Wlać bulion i zagotować. Na koniec przyprawić do smaku przyprawą w płynie Maggi, solą i pieprzem. Chleb tostowy pokroić w kostkę i zrumienić na patelni teflonowej (bez tłuszczu). Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zupę cebulową rozlać do talerzy. Na wierzchu położyć grzanki i posypać żółtym serem.
Krok 1 - Zupa cebulowa zapiekana z ciastem francuskim foto
2
Przykryć talerze z zupą ciastem francuskim i zapiec w piekarniku ok. 20 minut do momentu zarumienienia cista francuskiego.
Krok 2 - Zupa cebulowa zapiekana z ciastem francuskim foto
3
Podawać gorące.
Krok 3 - Zupa cebulowa zapiekana z ciastem francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.05.2013 10:14
bardzo ja lubię i mi smakuję nie tylko dla dorosłych moje dzieci tez chętnie ja jadły.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak