Zupa brukselkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Zupa brukselkowa - pyszna warzywna zupa z dodatkiem brukselki.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • masło

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    1.5 litrów
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • brukselka

    1 opakowanie
  • śmietana 18%

    150 gramów
  • koperek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku na maśle i oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Mieszając smażyć przez około 3 minuty. Wlać gorący bulion i zagotować. Przykryć. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 5 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz umytą brukselkę. Gotować przez 10 minut. Odstawić z ognia. Dodajemy koperek oraz śmietanę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dotamisio 14.02.2019 15:56
Kolorowa,smaczna, zdrowa :) Smacznego!
Basiliana 29.01.2019 13:26
Lubię takie szybkie w przygotowaniu zupy, choć brukselkowej jeszcze nigdy nie jadłam.
Babeczka35 27.01.2019 19:07
Prosta i pyszna zupka :)
Bożena Matuszczyk 22.01.2019 10:23
Taka zupa to samo zdrowie.;')
bietka 22.01.2019 10:14
Smaczna i zdrowa zupka : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat