Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa „ Bazylka”

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia świeża 2 pęczki
oliwa 1 łyżka
bulion warzywny 3 szklanki
śmietanka 3/4 szklanki
pomidory koktajlowe (czerwone) 6-8 szt.
ser żółty 8 dag
migdały 2 łyżki/posiekane
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa „ Bazylka”

Wykonanie:
Bazylię dokładnie opłukać, posiekać i gotować przez 5 minut w bulionie z sokiem z cytryny. Następnie częściowo przecedzić, zaprawić śmietanką i oliwą. Podawać z pokrojonymi pomidorkami i startym żółtym serem i płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.03.2015 08:55
ciekawa zupka !
gosia1988 05.03.2015 18:34
super zupka
eliza135 05.03.2015 16:57
fajna taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak