Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy mięsne z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 główki
mięso mielone wieprzowe 25 dag
cebula biała 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy mięsne z kapustą

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, pokroić, ugotować, odcisnąć i przysmażyć na tłuszczu razem z pokrojoną cebulą. Następnie zmielić, wymieszać z mięsem, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, mąką i przyprawami do smaku. Formować owalne zraziki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na tłuszczu złociście.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 03.09.2016 15:23
Pycha! :))
olkaaa 03.09.2016 12:36
lubię takie
Aleksandra/Olcia 03.09.2016 12:27
pyszne na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak