zrazy mielone z mięsa wieprzowego

zrazy mielone z mięsa wieprzowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    1 kg
  • jaja

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    do smaku
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zrazy mielone z mięsa wieprzowego

Mięso wieprzowe mielimy przez maszynkę, dodajemy jajka, bułkę tartą, mąkę pszenną oraz przyprawy i wszystko mieszamy. Następnie z mięsa formujemy okrągłe klopsiki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone zrazy możemy podawać z ziemniakami i surówką jako danie główne na obiad.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

gacopierz23 14.12.2013 18:36
smaczne mięsko
fotoviderek 19.11.2013 07:31
Lubię takie klasyczne zrazy :)
Bernadeta1 07.06.2013 00:33
smaczny obiadek
Dorian 06.12.2012 09:37
pycha
asia1985 27.10.2012 21:13
super :)
mic 25.06.2012 21:55
z sosem byłoby wspaniałe.
ankaryba 18.06.2012 08:06
smaczne :-)
Mirka-Ludomila 12.06.2012 22:32
pyszne klopsy
edi 24.05.2012 19:59
pyszne
Natalia40 10.05.2012 20:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat