Zrazy cielęce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    50 dkg
  • masło

    3 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić cielęcinę w cienkie plasterki, zbić lekko, aby się zbytecznie nie rozleciały, posypać solą i imbirem, włożyć w rondel w gotujące się ale jeszcze nie rumiane masło. Gdy się zrumienią po obydwu stronach, wycisnąć trochę cytryny, wsypać tartej bułki i włożyć jeszcze pół łyżeczki masła, przykryć , 5 minut gotować na małym ogniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat