Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,5 kg
musztarda 6 łyżeczek
marchew 2 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
grzyby suszone 6 sztuk
sos pieczeniowy 1 sztuka
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Kroki postępowania

1
łopatkę kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem z obu stron i z jednej smarujemy musztardą.
Krok 1 - Zrazy  foto
2
Grzybu gotujemy w wodzie aby trochę zmiękły, marchewkę i ogórka kroimy w słupki.
Krok 2 - Zrazy  foto
3
Układamy na kawałku mięsa grzybka, marchewkę i ogórka.
Krok 3 - Zrazy  foto
4
Następnie zwijamy mięso i spinamy wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy.
Krok 4 - Zrazy  foto
5
Wrzucamy do garnka i zalewamy wrzątkiem. gotujemy do miękkości i dodajemy sos pieczeniowy. Podajemy zrazy z ziemniakami lub kaszą.
Krok 5 - Zrazy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.09.2014 11:43
lubię takie zraziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak