Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Złoty pęczak z warzywami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak
15 dag
groszek konserwowy
1 puszka
papryka czerwona
2 szt
masło klarowane
2 łyżki
Kurkuma mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
woda gorąca
3 szklanki
natka pietruszki
1/2 pęczka
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Złoty pęczak z warzywami

Wykonanie:
Paprykę umyć, oczyścić, drobno posiekać, przełożyć na patelnię z masłem i posypać kurkumą. Następnie wrzucić pęczak i smażyć powoli, przez 10 minut stale mieszając. Wlać gorącą wodę, przyprawić do smaku i gotować pod przykryciem przez pół godziny. Na 5 minut przed końcem gotowania, dodać odcedzony groszek, posiekaną natkę pietruszki, zamieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 09.08.2017 11:25
Fajne, pożywne danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak