Przepis i sposób przygotowania na: Złociste pączki
Kroki postępowania
Zarobić rozczyn z drożdży, 2 łyżek mąki, kilkoma łyżeczkami ciepłego mleka i odstawić w ciepłe miejsce.
mąka tortowa | 1/2 kg |
mleko | 1 szklanka |
cukier | 3 łyżki |
drożdże | 6 dag |
żółtko jajek | 3 szt |
jajko | 1 szt |
olej | 2 łyżki |
spirytus | 1 łyżka |
masło | 6 dag |
cukier waniliowy | 1 szt |
sól | 1 szczypta |
marmolada z róży | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: