Ziołowy szaszłyk na grzankach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    20 dag
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    1 szt
  • kolorowe papryki

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • chleb tostowy

    6 kromek
  • polędwica

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i papryki pokroić w odpowiednie kawałki, cebulkę w talarki. Składniki naprzemiennie nabijać na szpadki szaszłykowe, obficie posypać Przyprawą Ziołową Picnic Grill. Piec na rozgrzanym ruszcie. Pół kostki miękkiego masła utrzeć z 2 łyżkami Przyprawy Ziołowej Picnic Grill, schłodzić. Kromki chleba tostowego zarumienić na grillu. Gotowy szaszłyk podać na ciepłych grzankach posmarowanych przygotowanym masłem ziołowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Oktawia 30.06.2011 22:39
na śniadanie pychota
Babciagramolka 24.12.2010 08:35
Zapamiętam na letnie wieczory
rakow2 13.10.2010 16:22
na zimę jak znalazł
marta639 17.09.2010 15:16
Fajniutki przepis.
Barbara55 09.09.2010 15:34
zapowiada się apetycznie
krysia50 27.07.2010 15:21
Dobry przepis.
halina17 26.07.2010 18:22
Dobry przepis na szaszłyki.
Małgorzata113 12.07.2010 08:30
Faktycznie, aromatyczny
halina17 03.06.2010 16:22
Bardzo smaczne , aromatyczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat