Ziołowy smalec do smarowania pieczywa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

  • uniwersalna przyprawa warzywna

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • pieprz

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze słoniny na patelni wytopić smalec. Przyprawić \"warzywkiem\", pieprzem, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi. Przelać do naczynia i poczekać aż ostygnie. Do takiego smalcu można również dodać pokrojoną w kostkę cebulkę by się podsmażyła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 11.06.2012 19:22
uwielbiam domowe smalczyki
SylwiaMagdaSabin 09.03.2012 13:34
musze sprobowac
Ania67 26.09.2011 09:10
super
Wafelek2601 19.09.2011 09:25
domowy smalec jest najlepszy!
Wafelek2601 19.09.2011 09:25
domowy smalec jest najlepszy!
Grażyna13 13.05.2011 12:18
Mniam, czasem robię podobny :)
romanrafal 13.04.2011 14:54
pycha
Misiabe 09.04.2011 12:03
Genialne!!!
halinka1011 09.04.2011 10:12
świetny przepis
Nina7 09.04.2011 09:58
uwielbiam domowy smalec!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat