Ziołowe ziemniaczki.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 szt
  • olej do smażenia

    30 ml
  • bazylia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ziołowe ziemniaczki. foto
Ziołowe ziemniaczki, a'la chipsy, stanowią interesujący dodatek do dania głównego. Ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki stają się przezroczyste podczas smażenia i widać listki ziół. Urozmaicą najbardziej nieciekawy obiad, a sposób przygotowania jest bardzo prosty.
Ziemniaki pokroić na bardzo cienkie plasterki.
Na plasterku położyć ulubione zioła ( bazylia, estragon, mięta, melisa ) i przykryć kolejnym plasterkiem.
Krok 2 - Ziołowe ziemniaczki. foto
Złożone plasterki smażyć na oleju, na złoty kolor.
Krok 3 - Ziołowe ziemniaczki. foto
Uwaga! Nie smażyć na głębokim tłuszczu, ponieważ plasterki mogą się rozdzielić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maria 70 09.10.2013 16:33
Arcyciekawe te ziemniaczane chipsy.A zioła można zmieniać.
Ania321 09.10.2013 11:56
ciekawe ziemniaczki :)
Kolorowa 09.10.2013 10:34
To nie głupi pomysł ;)
AZgotuj 09.10.2013 09:28
fajne, fajne. lubię ziemniaczki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat