Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowe ziemniaczki.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
olej do smażenia 30 ml
bazylia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowe ziemniaczki.

Kroki postępowania

1
Ziołowe ziemniaczki, a'la chipsy, stanowią interesujący dodatek do dania głównego. Ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki stają się przezroczyste podczas smażenia i widać listki ziół. Urozmaicą najbardziej nieciekawy obiad, a sposób przygotowania jest bardzo prosty.
Ziemniaki pokroić na bardzo cienkie plasterki.
Na plasterku położyć ulubione zioła ( bazylia, estragon, mięta, melisa ) i przykryć kolejnym plasterkiem.
Krok 1 - Ziołowe ziemniaczki. foto
2
Złożone plasterki smażyć na oleju, na złoty kolor.
Krok 2 - Ziołowe ziemniaczki. foto
3
Uwaga! Nie smażyć na głębokim tłuszczu, ponieważ plasterki mogą się rozdzielić.
Krok 3 - Ziołowe ziemniaczki. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 09.10.2013 16:33
Arcyciekawe te ziemniaczane chipsy.A zioła można zmieniać.
Ania321 09.10.2013 11:56
ciekawe ziemniaczki :)
Kolorowa 09.10.2013 10:34
To nie głupi pomysł ;)
AZgotuj 09.10.2013 09:28
fajne, fajne. lubię ziemniaczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak