Ziołowe ziemniaczki.

Ziołowe ziemniaczki.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 szt
  • olej do smażenia

    30 ml
  • bazylia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ziołowe ziemniaczki.

Kroki postępowania

Krok 1 - Ziołowe ziemniaczki. foto
Ziołowe ziemniaczki, a'la chipsy, stanowią interesujący dodatek do dania głównego. Ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki stają się przezroczyste podczas smażenia i widać listki ziół. Urozmaicą najbardziej nieciekawy obiad, a sposób przygotowania jest bardzo prosty.
Ziemniaki pokroić na bardzo cienkie plasterki.
Na plasterku położyć ulubione zioła ( bazylia, estragon, mięta, melisa ) i przykryć kolejnym plasterkiem.
Krok 2 - Ziołowe ziemniaczki. foto
Złożone plasterki smażyć na oleju, na złoty kolor.
Krok 3 - Ziołowe ziemniaczki. foto
Uwaga! Nie smażyć na głębokim tłuszczu, ponieważ plasterki mogą się rozdzielić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Maria 70 09.10.2013 16:33
Arcyciekawe te ziemniaczane chipsy.A zioła można zmieniać.
Ania321 09.10.2013 11:56
ciekawe ziemniaczki :)
Kolorowa 09.10.2013 10:34
To nie głupi pomysł ;)
AZgotuj 09.10.2013 09:28
fajne, fajne. lubię ziemniaczki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat