ZIMNY TORCIK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • PIERWSZA WARSTWA:

  • śmietana

    2 szkl.
  • cukier

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • DRUGA WARSTWA:

  • cukier

    2 łyżki
  • jajka

    3
  • kakao

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • TRZECIA WARSTWA:

  • śmietana

    2 szkl.
  • cukier

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • CZWARTA WARSTWA:

  • woda

    1 szkl.
  • Biszkopty

  • galaretka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

PIERWSZA WARSTWA: Zmiksować śmietanę z cukrem, dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 4-5 łyżkach wrzącej wody. Tortownice na dnie wyłożyć biszkoptami. Wlać na nie śmietanę z cukrem i żelatyną po czym włożyć do lodówki.
DRUGA WARSTWA: Ubić pianę, dodać cukier, żółtka, kakao i żelatynę (przygotować żelatynę tak samo jak do pierwszej warstwy). Na stężałą pierwszą warstwę wylać drugą, po czym wstawić do lodówki.
TRZECIA WARSTWA: powtórzyć pierwszą warstwę.
CZWARTA WARSTWA: Galaretkę rozpuścić w szklance wody i wylać na stężałe 3 warstwy. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 13.08.2011 20:54
super
traktorek 05.04.2011 17:02
moj ulubiony
Ewelina47 05.02.2011 19:50
super
Margo1 17.11.2010 09:41
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat