Zimne babeczki jabłkowo-malinowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka malinowa

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyzka
  • jabłko

    2 o smaku malin
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Musy jabłkowe z dodatkami robię rozgotowując owoce z niewielką ilością wody i cukrem do smaku – sok odcedzam do picia po rozcieńczeniu, owoce gotowane ze skórką przecieram przez sito.

Galaretkę wraz z żelatyną rozpuściłam w szklance wrzątku i wystudziłam dokładnie mieszając. Gdy zaczęła tężeć, wymieszałam ją z musem jabłkowo – malinowym i włożyłam do silikonowych foremek na muffinki. Wstawiłam do lodówki na kilka godzin – wyjmowały się bez problemów, można dla pewności przed wyjęciem zanurzyć je na chwile w gorącej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 11.12.2013 15:17
pyszny deserek
ben-ka 12.08.2013 08:46
świetny pomysł.
romanrafal 27.12.2012 16:58
świetne babeczki
barbara11561 12.10.2012 18:26
pyszniutkie:)
reniatka 30.08.2012 13:21
świetne
elficzna 21.08.2012 13:23
to jest super! fajny pomysł
Izabela/bella81 17.08.2012 23:09
fajne
BeataJ 17.08.2012 21:32
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat