Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne babeczki jabłkowo-malinowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka malinowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyzka
jabłko 2 o smaku malin

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne babeczki jabłkowo-malinowe

Musy jabłkowe z dodatkami robię rozgotowując owoce z niewielką ilością wody i cukrem do smaku – sok odcedzam do picia po rozcieńczeniu, owoce gotowane ze skórką przecieram przez sito.

Galaretkę wraz z żelatyną rozpuściłam w szklance wrzątku i wystudziłam dokładnie mieszając. Gdy zaczęła tężeć, wymieszałam ją z musem jabłkowo – malinowym i włożyłam do silikonowych foremek na muffinki. Wstawiłam do lodówki na kilka godzin – wyjmowały się bez problemów, można dla pewności przed wyjęciem zanurzyć je na chwile w gorącej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.12.2013 15:17
pyszny deserek
ben-ka 12.08.2013 08:46
świetny pomysł.
romanrafal
romanrafal 27.12.2012 16:58
świetne babeczki
barbara11561 12.10.2012 18:26
pyszniutkie:)
reniatka 30.08.2012 13:21
świetne
elficzna 21.08.2012 13:23
to jest super! fajny pomysł
Izabela/bella81 17.08.2012 23:09
fajne
BeataJ 17.08.2012 21:32
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak