Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane pod pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ser żółty starty 150 g
śmietana gęsta 6 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
olej do wysmarowania
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, opłukać i osączyć. Pokroić w mniejszą kostkę.
Krok 1 - Ziemniaki zapiekane pod pierzynką foto
2
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy i wrzucić ziemniaki. Smażyć, często mieszając, aż ziemniaki się przyrumienią.
Krok 2 - Ziemniaki zapiekane pod pierzynką foto
3
Naczynie do pieczenia wysmarować olejem, przełożyć ziemniaki. Wierzch ziemniaków przesmarować śmietaną i posypać serem.
Krok 3 - Ziemniaki zapiekane pod pierzynką foto
4
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i zapiekać, aż ser zbrązowieje.
Krok 4 - Ziemniaki zapiekane pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.03.2015 23:28
fajny pomysł !!!
irenka 12.03.2015 19:50
fajny przepis,zabieram,wypróbuję,na pewno pyszne danie
fotoviderek 12.03.2015 18:47
Pomysł pierwsza klasa :)
marenka 12.03.2015 18:35
Pyszne danie:-)
Renataj 12.03.2015 18:12
Fajny pomysł na zwyczajne ziemniaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak