Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki z peperoni i czarnymi oliwkami zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
czarne oliwki bez pestek 4 sztuki
boczek 1 plaster o grubości 1cm
papryczka peperoni 1 sztuka
sól
Bazylia suszona Prymat
olej roślinny
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki z peperoni i czarnymi oliwkami zapiekane

Obrać ziemniaki, przekroić na połówki i gotować do miękkości (ale nie rozgotować). Przecedzić, poczekać aż lekko przestygną.
W tym czasie pokroić w kosteczkę cebulę, boczek, posiekać w plasterki czosnek , oliwki i w krążki papryczkę razem z pestkami.
NA patelni na oleju podsmażyć boczek z cebulą, czosnkiem i peperoni, po około 5 min dodać ziemniaki pokrojone w plasterki, oliwki, bazylię, sól, pieprz i podsmażyć do momentu zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.01.2013 15:12
mm pyszności;)
Anna133 23.12.2012 09:48
idealne na szybki obiad a do tego treściwe i praktycznie jarskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak