Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z miętą i koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
koperek kilka gałązek
mięta kilka gałązek
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz kolorowy
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z miętą i koperkiem

Ziemniaki szorujemy i gotujemy w łupinkach w wodzie z dodatkiem połowy łyżeczki soli. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i nacinamy wzdłuż. Koperek myjemy i drobno siekamy. Z gałązek mięty odrywamy listki i kroimy je drobno. Do szklanki wrzucamy koperek, miętę, dodajemy musztardę, oliwę i odrobinę soli. Ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego i w miejscu nacięcia nakładamy przygotowany farsz. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 10 minut. Posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i podajemy z gałązką świeżej mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 19.06.2013 14:09
mięta i koperek w ogródku więc wypróbuję
Magula 19.06.2013 07:39
powiem szczerze ze pierwszy raz takie robiłam i jestem zachwycona smakiem
biatriss 19.06.2013 00:45
dawno takich nie jadlam! suuper
jasiek 19.06.2013 00:16
super to pasuje
zielonamorelka 19.06.2013 00:07
ciekawe te ziemniaczki.chętnie bym spróbowała
beniaminek 18.06.2013 22:46
fajne danie
babajaga1969 18.06.2013 22:13
smaczne połączenie
Olga_SK 18.06.2013 22:01
ja dodaję miętę do smażonych ziemniaków - doskonale do nich też pasuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak