Ziemniaki z masłem i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    0.5 kg
  • masło roślinne w kubeczku

    2 łyżki
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ugotowane i posolone wczesniej ziemniaki dokładnie tłuczemy na jednpolitą konsytencje. Do gorących ziemniaków wrzucamy masło i mieszamy do czasu az sie całkiem rozpusci. układamy ziemniaki na talerz i posypujemy cienkim szczypiorkiem drobno posiekanym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 23.11.2013 14:04
Uwielbiam takie puree;)
ben-ka 09.11.2011 12:25
lubię takie pachnące:)
MAR3STA 16.04.2011 00:11
super ziemniaczki;)
Mysiunia 13.04.2011 11:36
smaczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat