Ziemniaki pod serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • masło

    4 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • pieprz

  • sól

  • ser żółty

    15 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki. Naczynie żąroodporne wysmarowac masłem i ułożyć ziemniaki. Resztę masła rozłożyć na wierzchu ziemniaków. Czosnek zmiażdżyć i posypac po ziemniakach, posolić, popieprzyć, oprószyć ziołami prowansalskimi. Zapiekać przez mniej więcej 40 minut. Później wyjąć na chwilę z piekarnika, posypać tartym serem i zapiekać aż do momentu stopienia się sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rybciia 16.04.2013 11:20
bardzo fajne :-)
Pani Domu 14.11.2012 17:43
fajny pomysł na ziemniaki
Wafelek2601 09.09.2012 08:16
Pyszne
Małgorzata113 12.04.2011 10:34
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat