Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki ze smażoną cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
olej
sól
cebula
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki ze smażoną cebulką

Ziemniaki obieram, kroję w mniejszą kostkę i zalewam wodą. Wodę lekko solę i zaczynam gotować. Gotuję ok 15 minut - do miękkości ziemniaków. W tym czasie cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam olej i zaczynam podsmażać cebulkę. Gdy ziemniaki są już miękkie rozgniatam je na papkę. Cebulę smażę tak długo aż sie porządnie zarumieni a wręcz aż się zrobią takie skwarki. Tak przygotowaną cebule wraz z odrobiną tłuszczyku z patelni dodaję do ziemniaków i mieszam aż składniki się połączą. Podaje ciepłe, do obiadu najlepiej posypane świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 07.09.2013 14:25
lubię takie
Iwona32 22.04.2013 07:58
hmmm ah te ziemniaczki:)
Wiesława1 02.10.2012 10:24
super
sara1 02.10.2012 09:53
smaczne jedzonko
EWI 02.10.2012 08:54
lubię :)
Konczi 02.10.2012 06:38
Oj moja mamcia takie robiła ... zjadłabym oj zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak