Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki pieczone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 1,5 kg
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
buraczki konserwowe 1 słoik
schab bez kości 5 płastrów
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki pieczone

Ziemniaki młode (drobne) obrać, umyć i usmażyć we frytownicy. Po usmażeniu posypać przyprawa do ziemniaków.
Buraczki wyjąć ze słoika, dać na druszlak a następnie doprawić do smaku.
Schab kroimy w plastry smażymy z obu stron a następnie podlewamy woda i dusimy aż nie zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz papryka. Z powstałego wywaru mięsnego robimy sos, który może się przydać do innego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.06.2015 14:22
Zawsze dobre.
Aleksandra/Olcia 23.06.2015 09:32
wolę z piekarnika
Łukasz15 22.06.2015 21:16
Bardzo lubię takie ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak