Ziemniaczki pieczone

Ziemniaczki pieczone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1,5 kg
  • przyprawa do ziemniaków

    1 łyżeczka
  • buraczki konserwowe

    1 słoik
  • schab bez kości

    5 płastrów
  • olej do smażenia

  • papryka słodka mielona

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki młode (drobne) obrać, umyć i usmażyć we frytownicy. Po usmażeniu posypać przyprawa do ziemniaków.
Buraczki wyjąć ze słoika, dać na druszlak a następnie doprawić do smaku.
Schab kroimy w plastry smażymy z obu stron a następnie podlewamy woda i dusimy aż nie zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz papryka. Z powstałego wywaru mięsnego robimy sos, który może się przydać do innego dania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

23.06.2015 14:22
Zawsze dobre.

Aleksandra/Olcia

23.06.2015 09:32
wolę z piekarnika

Łukasz15

22.06.2015 21:16
Bardzo lubię takie ziemniaczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat