ZIEMNIACZANO-JAJECZNE MEDALIONY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    500-600 g
  • jajka

    2-3 szt
  • mąka pszenna

    1-2 łyżki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • sól do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Ziemniaki obieramy i gotujemy , dzień przed smażeniem medalionów .
Krok 2 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Gotujemy jaja na twardo .
Krok 3 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Jajka studzimy , obieramy ze skorupek .
Krok 4 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Ziemniaki ugotowane poprzedniego dnia mielimy w maszynce do mięsa .
Krok 5 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Mielimy też jajka .
Krok 6 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Do ziemniaków i jajek dodajemy sól i przyprawy .
Krok 7 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Wbijamy całe jajko(zapomniałam podać w skł.).
Krok 8 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Dodajemy mąkę , całość mieszamy na jednolitą masę .
Krok 9 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Z masy formujemy kule , które spłaszczamy .
Krok 10 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Panierujemy medaliony w mące .
Krok 11 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
Rozgrzewamy olej na patelni , smażymy medaliony z każdej strony na rumiano .
Smaczna_B
Medaliony znakomicie smakują z czerwonym barszczem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 07.04.2014 07:27
świetny przepis
Monika-twin 06.04.2014 20:41
Ale fajny przepis.
wwwiolka 06.04.2014 20:31
Bardzo fajny przepis.
norweska20 06.04.2014 20:13
lubię tego typu pulpeciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat