Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane placuszki z brzoskwiniami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 30 dkg
jajko 2 sztuki
maślanka 1 szklanka
cukier 1/4 szklanki
mleko 1/2 szklanki
mąka pszenna 1,5 szklanki
brzoskwinie 2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane placuszki z brzoskwiniami

Ziemniaki (np. takie, które pozostały z obiadu) przecisnąć przez praskę. Dodać do nich jajka, maślankę, cukier, mleko i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Brzoskwinie umyć, pokroić w kostkę przy okazji usuwając pestki. Owoce dodać do ciasta, ponownie wymieszać. Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Placki podawać ciepłe z dodatkiem np. cukru pudru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.09.2016 11:46
Pyszna propozycja
aniagdz 31.07.2015 08:35
wyglądają bardzo apetycznie
AnnieB 29.07.2015 13:07
Apetycznie wyglądają!
dom-agi 29.07.2015 11:44
Ciekawe połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak