Ziemniaczane kotleciki

Ziemniaczane kotleciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ziemniaczane kotleciki

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odkładamy do wystygnięcia. W tym czasie kroimy cebulkę i przysmażamy na patelni na maśle. Ostudzone ziemniaki tłuczemy lub mielimy na maszynce do mięsa. Do ziemniaków dodajemy cebulkę, pieprz. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i kładziemy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Jest to super pomysł również na pozostałe np z obiadu ziemniaki. Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Margo1 18.08.2013 15:33
fajne podobaja mi się
MAR3STA 10.03.2011 15:40
smaczne i jak apetycznie wyglądają;)
traktorek 15.02.2011 11:20
też tak robię są pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat