Ziemniaczana zapiekanka zbójnicka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 80 dag ziemniakow

  • 200 g kiełbasy

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • chili

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Czosnek suszony Prymat w młynku

  • sól

  • majeranek

  • śmietana 30%

    200 ml
  • ser żółty

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry.Wrzucić do nieosolonej wody,zagotować i gotować przez 10 min.Kiełbasę pokroić w półplasterki a cebulę nieco drobniej.Ser żółty zetrzeć na tarce.Szczyptę majeranku,soli,czosnku,bazylii,koperku,pieprzu,chili i papryki wsypać do śmietany i wymieszać (można wsypać wybranych,ulubionych ziół nieco więcej).Naczynie żaroodporne wysmarować olejem.Ziemniaki ułożyć w naczyniu i zalać śmietanką.Następnie ułożyć kiełbasę,cebulę i posypać serem.Zapiekać ok.20 min w 250st. C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 10.11.2012 08:24
mmmmmmmm pyszności;)
adam1f 06.05.2011 00:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat