zielony groszek z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka gotowana

    20 dag
  • oliwa

    do smaku
  • sól do smaku

    do smaku
  • groszek zielony

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek rozmrozić (włożyć na kilka minut do kuchenki mikrofalowej). Na patelni rozgrzać olej i usmażyć szynkę pokrojoną w paski lub kostkę. Dodać groszek, smażyć razem kilka minut, ciągle mieszając. Przyprawić do smaku. podawać z sadzonym jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat