Szczaw,szpinak,pokrzywę i sałatę myjemy i osuszamy kroimy paski,cebulę i czosnek obieramy i siekamy.W rondelku topimy masło i szklimy cebulę i czosnek dodajemy pokrojoną zieleninę i chwilkę smażymy mieszając,doprawiamy do smaku solą,pieprzem,cukrem,gałką sokiem i skórką z cytryny dokładnie mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu.Oddzielamy żółtko od białka,żółtko mieszamy ze śmietaną i orzechami i wlewamy do zieleniny,mieszamy i zdejmujemy z ognia.Białko ubijamy na sztywną pianę i łączymy z zieloną masą.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni,kokilki smarujemy masłem,wypełniamy przygotowaną masą szpinakowo-szczawiową,w środku robimy wgłębienie i w każdym umieszczamy surowe żółtko,posypujemy startym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku 25 min.