zielona tarta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • szpinak mrożony

    200 gram
  • smietana 18%

    1 opakowanie
  • jajko

    3 szt
  • ser

    200 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawy

  • pieczarki

    200 gram
  • fasola szparagowa

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso mielone fasolę szparagowa, szpinak czosnek plus przyprawy jakie kto lubi (u mnie było dużo bazylii ;) podsmażamy na odrobinie tłuszczu na patelni ale tylko tak żeby woda odparowała
ciasto francuskie wykładamy na formę do tarty wykładamy warzywa z mięsem, rozrabiamy jajka ze śmietana i zalewamy warzywa, posypujemy startym serem.
Wstawiamy do piekarnika na ok. 40 w 180 stopniach, a potem zajadamy ze smakiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 03.12.2012 13:47
wygląda pysznie
Ewa/kalapurtka 02.09.2011 19:55
pyszne
banditka 18.05.2011 08:18
czegoz nie ma w tej tarcie mniam
RenataZ-et 16.04.2011 20:55
Jak dla mnie rewelacja!
berys18 16.04.2011 15:24
wygląda smakowicie
berys18 16.04.2011 15:24
wygląda smakowicie
agata1722 10.04.2011 08:19
wyborna
izapozdro 13.03.2011 19:37
dobre
kate.500 09.03.2011 09:18
Ciekwy przepis
ziutula 04.03.2011 15:41
smacznego....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat