zielona sałatka ze śliwką i camembertem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    50 gram
  • botwina

    50 gram
  • camembert

    30 gram
  • śliwki węgierki

    3-4 sztuki
  • cebula biała

    1/2 małej
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boćwinę i rukolę wypłukać i pokroić na mniejsze kawałki, tak się lepiej je. Camembert pokroić w kostkę. Cebulę obrać i rozdrobnić. Śliwki umyć, przekroić, wyciągnąć pestki, każdą połówkę przekroić na 4 części, czyli w 'ósemki'. Wszystkie w/w składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym dodać do sałatki, trochę można zostawić do dekoracji talerza. Sałatka nie musi się przegryzać, można jeść od razu. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 17.02.2014 10:20
pyszna sałatka
ttrytka 22.01.2014 23:28
naprawdę pięknie
usmiech 30.12.2013 22:51
ładnie wygląda
IwonaKa 21.10.2013 15:31
super ta sałatka,pycha
Wafelek2601 10.10.2013 16:35
Świetny pomysł
Mati13 04.10.2013 09:29
wygląda świetnie!
fotoviderek 20.08.2013 15:10
Moje smaki :)
ONY_za_kare 20.08.2013 11:15
świetna sałatka
Krystyna32 19.08.2013 18:38
smakowita ta sałatka
Alex_M 19.08.2013 16:14
jak dla mnie bomba :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat