Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka z fetą i rzodkiewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata masłowa 5 liści
ogórek zielony 1/2 szt
rzodkiewka 4 szt
ser feta 100 g
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka z fetą i rzodkiewką

Sałatę masłową płuczemy, osuszamy, szarpiemy w mniejsze kawałki i układamy na talerzu.
Ogórka zielonego obieramy i kroimy w talarki, układamy między sałatą.
Rzodkiewki myjemy, odcinamy ich końce i kroimy w plasterki, układamy między sałatą i ogórkiem.
Ser feta kroimy w kosteczkę i układamy między warzywami.
Sałatkę podajemy oprószając posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 29.05.2015 23:19
ładnie poadano
Kasnaj 28.05.2015 20:46
zdrowo u Ciebie
Franciszek 28.05.2015 20:31
Prosta i szybka
Bernadeta1 28.05.2015 18:14
prosta i bardzo smaczna
pestka 28.05.2015 18:04
smaczna przekąska, lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak