Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 główka
mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżki
ocet winny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka

Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na małe kawałki. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem małej ilości cukru, osączamy i studzimy. Przygotowujemy sos: ocet doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem i ucieramy z oliwą. Dodajemy drobno posiekany czosnek. Sałatę mieszamy z fasolką i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 08.11.2012 06:37
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak