Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka z pomidorkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 500 gram
pomidorki koktajlowe 200 gram
ząbek czosnku 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sól do smaku 1 łyżeczka

Porada

U mnie też kilka plastrów chudego włoskiego salami.

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka z pomidorkami

Fasolkę gotujemy ok 12 minut w osolonej wodzie. Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. W rondelku rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i wrzucamy pomidorki. Kilka chwil smażymy. Wlewamy ocet i kilka minut jeszcze pozostawiamy na ogniu. Fasolkę odcedzamy. Układamy na półmisku i polewamy sosem z pomidorków, na wierzch układamy pomidorki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 25.07.2016 13:21
Smaczne połączenie!
w mojej kuchni 25.07.2016 11:17
pyszności do zjedzenia
Maridka19 25.07.2016 09:19
Wygląda pysznie :)
Franciszek 24.07.2016 23:11
dobre danie
kd045 24.07.2016 21:38
lubię takie sałatki ;]
Konczi 24.07.2016 20:43
uwielbiam .... pycha!
Wacław 24.07.2016 15:12
pyszna propozycja :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak