Zebra z Coca-Colą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt.
  • cukier

    1,5 szklanki
  • napój typu cola

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ubić z cukrem. Dodać colę, olej, resztę składników i wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Na środek nasmarowanej olejem (lub wyłożonej papierem do pieczenia) tortownicy nakładać na przemian 2 łyżki jasnego i 2 łyżki ciemnego ciasta.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 25.06.2011 22:19
dobre
jogobella23 15.06.2011 12:21
pycha
Agnieszka/picola 05.06.2011 22:24
ciekawe
Angelika10 30.03.2011 19:26
Też jeszcze nie jadłam ale muszę spróbować ;)
Dorota76 03.02.2011 20:45
z colą jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat