ZEBRA

ZEBRA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 SZKLANKI
  • margaryn

    1 KOSTKA
  • cukier

    1 SZKLANKA
  • mleko

    1 SZKLANKA
  • jajk

    4 SZTUKI
  • kakao

    4 ŁYŻKI
  • proszek do pieczenia

    1 ŁYŻECZK
  • cukier waniliowy

    1 OPAKOWANIWE
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ZEBRA

Margarynę utrzeć na białość, dodać żółtka. 3/4 szklanki cukru, proszek waniliowy, mleko i mąkę-to wszystko wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na koniec wymieszać z ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i resztę cukru, lekko wymieszać. Do natłuszczonej formy kłaść na przemian warstwy ciasta jasnego i ciemnego. Piec około godziny w 180stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ronald88 27.11.2011 09:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat