Żeberka wołowe na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos worcester

    1\\4 szkl
  • ocet winny czerwony

    1\\4 szkl
  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • cebula

    3 szt
  • woda

    3\\4 szkl
  • sól, pieprz

  • żeberka

  • ketchup

    1,25 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka podzielić na mniejsze porcje po czym ułożyć je na brytfannie i postawić na ruszcie, przykryte folią aluminiową.
W między czasie na rozgrzanym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać ketchup, sos Worcester, brązowy cukier, ocet, cukier oraz sól, całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania. I pozostawić na małym ogniu ok. 2min.
Następnie polać mięso powstałym sosem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stopni i zapiec.
W połowę pieczenia jeszcze raz polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat