Żeberka wieprzowe z suszonymi owocami, marchwią i selerem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew z selerem Smak

    200 g
  • żeberka wieprzowe

    1,5 kg
  • miód

    100 ml
  • śliwki suszone

    30 g
  • morele suszone

    30 g
  • rodzynki

    30 g
  • rosół z kury Kucharek

    500 ml
  • olej do smażenia

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • cynamon Prymat

  • cebulka perłowa

    200 g
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone na małe kawałki żeberka natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki. Po zamarynowaniu odsmażyć na złoty kolor, przełożyć do rondla, podlać rosołem, dodać miód i dusić do miękkości. Na 15 minut przed końcem duszenia dodać suszone owoce i cebulkę perłową, doprawić do smaku. Podawać z marchewką i selerem Smak.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 18.03.2012 21:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat