żeberka na grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberek, w całosci

    2-3 kg
  • papryki słodkiej

    1 łyżka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyzka
  • chili Prymat

    2 łyżki
  • sos barbecue

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmieszać wszystkie suche przyprawy i tym natrzeć obie strony płatów żeberek. Szczelnie owinąć w folie aluminiowa. Położyć na grilla na 1 godzinę ( w połowie pieczenie przewrócić na druga stronę). Po godzinie jeśli mięso jest miękkie, posmarować sosem i chwilkę opiec na grillu już bez folii. Jeżeli nie lubicie ostrych potraw, to można użyć mniejsza ilość mieszanki , a resztę przechować na następny raz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat