Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka miodowe pieczone

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 700 g
oliwa 2 łyżki
miód 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz szczypta
wino czerwone 3 łyżki
wino czerwone wytrawne 1/3 szkl do podlania

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka miodowe pieczone

Żeberka oczyścić i pociąć na porcje. Składniki marynaty wymieszać i nasmarować z obu stron żeberka, ułożyć w brytfance. Odstawić na ok 2 godziny. Nagrzać piekarnik do 220 st żeberka podlać winem, okryć brytfankę folią aluminiową i wstawić do piekarnika na godzinę, po upływie tego czasu zdjąć folię i jeszcze przez pół godziny piec żeberka bez okrycia aż się dobrze przyrumienią.
Podać z dowolnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 29.11.2013 14:16
ale smacznie wyglądają
Jadwiga/Jaga85 29.11.2013 12:25
Ależ one są złociste-pychota!
krystyna330 29.11.2013 10:57
wygląda apetycznie
Olga_SK 29.11.2013 10:37
Miód i żeberka to dobra para :)
Paolcia 29.11.2013 10:11
smacznie wygląda :)
kriko 29.11.2013 09:54
bardzo pyszne
brioszka 29.11.2013 09:46
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak