Żeberka miodowe pieczone

Żeberka miodowe pieczone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    700 g
  • oliwa

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    szczypta
  • wino czerwone

    3 łyżki
  • wino czerwone wytrawne

    1/3 szkl do podlania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka oczyścić i pociąć na porcje. Składniki marynaty wymieszać i nasmarować z obu stron żeberka, ułożyć w brytfance. Odstawić na ok 2 godziny. Nagrzać piekarnik do 220 st żeberka podlać winem, okryć brytfankę folią aluminiową i wstawić do piekarnika na godzinę, po upływie tego czasu zdjąć folię i jeszcze przez pół godziny piec żeberka bez okrycia aż się dobrze przyrumienią.
Podać z dowolnymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milka100 29.11.2013 14:16
ale smacznie wyglądają
Jadwiga/Jaga85 29.11.2013 12:25
Ależ one są złociste-pychota!
krystyna330 29.11.2013 10:57
wygląda apetycznie
Olga_SK 29.11.2013 10:37
Miód i żeberka to dobra para :)
Paolcia 29.11.2013 10:11
smacznie wygląda :)
kriko 29.11.2013 09:54
bardzo pyszne
brioszka 29.11.2013 09:46
pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat