Żeberka mamy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kminek

  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

  • żeberka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka myjemy, przyprawiamy pieprzem, papryką i kminkiem, a następnie smażymy z każdej strony na niewielkiej ilości oleju. Podsmażone żeberka podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy, 3 szt. ziela angielskiego, solimy i dusimy do miękkości. Sos można zagęścić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 23.11.2011 15:21
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat