Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka jagnięce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka jagnięce 1 kg
oliwa 6 łyżek
sok z cytryny
czosnek 4 ząbki
oregano 1 łyżka
sól i pieprz

Porada

Podawać z białym pieczywem i surówką sezonową.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka jagnięce

przygotować marynatę: połączyć wszystkie składniki marynaty, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na porcję i włożyć do marynaty na 3 godz. Odstawić w chłodne miejsce. Mięso odwracać kilkakrotnie w marynacie.
Na rozgrzanym grillu układać osączone żeberka i piec na rumiano. Podczas pieczenia smarować mięso oliwą lub marynatą, aby upiekły się równo i zachowały soczystość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak