Żeberka gotowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberko

    150 dkg
  • włoszczyzna

    35 dkg
  • przyprawy

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę, żeberka umyć w letniej wodzie,jeśli są długie porąbać w poprzek w pasy i powoli gotować. Włoszczyznę oczyścić włożyć do mięsa pod koniec gotowania,przyprawić kostką rosołową i solą. Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć z wywaru i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 09.05.2012 18:22
uwielbiam zeberka
Juleczka20 15.08.2011 16:23
super
malaczarna23 02.07.2011 16:23
lubię też takie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat