Żeberka Ekstra Mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    2 łyżki
  • pieprz

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • Przyprawa do żeberek z miodem Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Żeberka Ekstra Mięsne foto
Mięso umyć i pokroić na kawałki ok.4 sztuki . Odsączyć papierowym ręcznikiem. Do miski wlać olej i dodać przyprawy - sól, pieprz, papryka i przyprawe do żeberek. Wymieszać. dodać mięso i wszystko dobrze wymieszać.Smażyć na oleju aż mięso się przysmaży.
Krok 2 - Żeberka Ekstra Mięsne foto
przełożyć do garnka i zalać bulionem z kostki do zamoczenia całego mięsa.
Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki. WRZUCIĆ DO MIĘSA.
Gotować do Miękkości.
Krok 3 - Żeberka Ekstra Mięsne foto
Gdy mięso zmięknie wyjąć, sos zawiesić zawiesiną z mąki i wody.
Krok 4 - Żeberka Ekstra Mięsne foto
A gotowy obiadek wygląda tak:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat