Bierzemy miskę i wsypujemy mąkę ,wlewamy letnią wodę ,oliwę ,lub olej,wbijamy jajko ,wsypujemy łyżeczkę cukru oraz pół łyżeczki soli ,dodajemy pokruszone drożdże i wszystko razem dobrze mieszamy zakrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok pół godzinki ,w tym czasie robimy farsz .Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki ,lub ścieramy na tarce o dużych oczkach,kiełbasę ścieramy na tarce ,cebulkę drobno kroimy wszystko dobrze podpiekamy na patelni doprawiając całość. Po upływie 30 minut ciasto wałkujemy na prostokąt smarujemy koncentratem ,wykładamy farsz, zwijamy ciasno w roladę i kroimy na kawałki po około 7-8 centymetrów układając w naczyniu żaroodpornym .W każdy kawałek wkładamy kawałek sera,pieczemy ok 20 min.