Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski z serem i boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 6 sztuk
ser żółty 6 plastrów
wędzony boczek 12 plastrów
olej rzepakowy 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski z serem i boczkiem

Każdą parówkę rozcinamy głęboko wzdłuż, tak by powstała kieszonka na ser. Plastry sera kroimy na cieniutkie paseczki i wypełniamy nimi rozcięcia. Każdą parówkę owijamy dwoma plastrami boczku. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oleju słonecznikowego i rozprowadzamy po dnie, po czym układamy w naczyniu gotowe zawijaski. Doprawiamy je pieprzem, tymiankiem, czosnkiem i chilli. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 06.02.2015 17:56
Pysznie wygląda
IwonaDD 06.02.2015 17:18
pyszne, choc wygląda na kaloryczne!
Stenka 06.02.2015 16:13
smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak