Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa wiejska 30 dag
cebula czerwona 2 szt
pieczarki 30 dag
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
olej 3 łyżki
masło klarowane 2 łyżki
sos sojowy
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana z pieczarkami

Kapustę kiszoną gotujemy z liściem laurowym ok 2 szt , zielem angielskim ok 2 szt i kilkoma kulkami pieprzu. Po ugotowaniu lekko odcedzamy . Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy.

Kiełbasę kroimy w kosteczkę.

Na patelni na oleju i masełku podsmażamy cebulkę , kiełbaskę i pieczarki. Smażymy chwilę . Dodajemy mąkę , mieszamy i chwilę smażymy. Następnie dodajemy kapustę wcześniej ugotowaną z wodą . Jeżeli wody jest mało dolewamy odrobione . Mieszamy i zagotowujemy. doprawiamy sosem sojowym , pieprzem solą do smaku. Podajemy na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 05.10.2014 00:42
w sam raz do obiadku
jasiek 04.10.2014 21:23
doskonała kapustka
Kluska_87 04.10.2014 21:06
bardzo lubię taką :)
pajbek 04.10.2014 20:33
Pyszna :-)
inka2012 04.10.2014 20:03
wygląda apetycznie!
krokus 04.10.2014 19:55
pyszna kapustka
Renata9 04.10.2014 19:16
uwielbiam taką kapustkę, jest bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak