Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zasmażana fasolka szparagowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mrożona fasolka szparagowa
450 gram
sól i pieprz
do smaku

Zasmazka

mąka pszenna
2 łyżki
margaryna
2 łyżki
woda zimna
1/3 szklanki

Porada

Można użyć świeżej fasolki szparagowej, tym że przed gotowaniem najlepiej każdą z nich przeciąć na połowę.

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana fasolka szparagowa

1. Fasolkę szparagową ugotować do miękkości, odcedzić pozostawiając na dnie kilka łyżek wody.
2. W międzyczasie sporządzić zasmażkę: margarynę roztopić, dodać mąkę pszenną, energicznie mieszając, przybrunacić, wlać zimną wodę, chwilkę pogotować. Zasmażkę wlać do fasolki, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.12.2015 17:53
same pyszności do zjedzenia
Aleksandra/Olcia 23.12.2015 13:07
nigdy takiej nie robiłam,brzmi interesująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak